Laktosfria
matkassar

Linas Matkasse Logo

BARNKASSEN

PROVA-PÅ-PRIS FRÅN: 720 KR

ORD. PRIS 1029 KR

Simple Feast Logo

GREEN FEAST

FRÅN: 669 KR

 

Simple Feast Logo

FAMILY FEAST

FRÅN: 669 KR

 

Ecoviva logo

EKOLOGISK GLUTEN- & LAKTOSFRI

FRÅN: 969 KR

 

Ecoviva logo

EKOLOGISK VEGETARISK GLUTEN- & LAKTOSFRI

FRÅN: 869 KR

 

Laktosfri matkasse

Slipp oroliga magar men missa inte det goda, beställ en laktosfri matkasse! Är någon i hushållet laktosintolerant eller extra känsliga för produkter med laktos i? Ingen fara, ett stor antal matkassar finns anpassade just för dessa situationer. 

Antingen har leverantörerna helt uteslutit produkter med laktos och istället ersatt dom med växtbaserade alternativ eller så finns det mejeriprodukter där laktosen är borttagna, alltså laktosfria mejeriprodukter. Vill ni helt utesluta mjölkproteiner och laktos så rekommenderar jag de veganska matkassarna. De är helt laktosfria då dom endast består av växtbaserade produkter.

Vad är laktosintolerans?

Att vara överkänslig mot laktos är att vara laktosintolerant. Detta kan bidra till oroliga magar vid förtärandet av produkter innehållandes kolhydraten laktos. Laktos finns naturligt i mjölk och återfinns därför i tex. filmjölk, matlagningsgrädde, keso osv.

När kroppen inte kan bryta ner laktosen i tunntarmen förs den vidare till tjocktarmen där den sedan bryts ner av tarmbakterier. Detta i sig kan leda till ibland olidliga magsmärtor och oroliga magar.

Laktosfri vegetarisk matkasse

Utbudet på matkassar ökar och därmed pressen på leverantörerna att leverera allt mer specifika matkassar. Därmed finns det nu laktosfria matkassar anpassade även för vegetarianer. Företag som Ecoviva levererar nu helt laktosfria matkassar med vegetariska produkter så att din mage kan få uppleva det goda utan att få ont.

Laktosfri familjekasse

Beställ en laktosfri barnkasse helt fri från laktos. Upplev de klassiska smakerna, enkla recepten och spara tid!

Att beställa en matkasse har aldrig varit enklare. Hos oss kan du jämföra laktosfria matkassar efter pris, måltider och personer för att hitta den bästa laktosfria matkassen!
För dom små smaklökarna finns det laktosfri barnkasse där barnen garanterat kommer att känna igen smakerna utan att få oroliga magar efter.

Recepten är välplanerade och oftast framtagna av dietister för att garantera att maten är näringsrik och hälsosam. Se till att ha köket redo med basvaror som enklare kryddor, olja osv. Resten skickar leverantörerna med för att du ska kunna laga ihop en god måltid.