Frågor och svar

Allergivänliga matkassar är svåra att hitta. Företagen anpassar sig inte efter specifika allergier utan det är samma matkasse för alla.
Det finns dock några företag som erbjuder både laktos– och glutenfria matkassar. Men mer än så har ännu inte landat på marknaden. 

Generellt finns det ingen bidningstid för matkassarna och du kan närsomhelst avsluta din prenumeration hos de flesta företagen. De flesta har dock ett krav på framförhållning kring detta som brukar bara mellan 7-9 dagar innan nästa leverans.
Du kan även ta längre pauser från din prenumeration på matkassarna om du nu så skulle önska.

Svaret är både ja och nej. Det handlar isånnafall om vilken sorts diet du är ute efter. City Gross har i samarbete med viktväktarna skapat en matkasse för den som vill gå ner i vikt. 

Sett till det stora hela där tid, middagsplanering och småköp är inräknat så är matkassar i många fall billigare än att handla själv i butik.
Risken för småköp raderas, frustrationen kring vilken middag en ska laga är borta och du slipper trängas bland andra människor i matbutiken under middagsrusningen efter jobbet. 

Jämfört med lågpris butiker kan matkassarna i vissa fall vara dyrare än att själv inhandlade de varor som krävs för att laga middagen. Men innehållet i matkassarna är generellt av väldigt hög kvalité och inräknat med de andra aspekterna ovan vinner du både tid och andra besparingar på att prenumerera på matkassarna. 

Absolut! Ett exempel är Linas Matkasse som har komponerat en “Lättlagad” kasse men även matkassar från Middagsfrid finns som går att laga på ca. 15-minuter samt 25-minuter för den som har ett tidspressat schema. 

För att enklare se vilken matkasse som passar just dig så filtrera i vår lista på det du söker efter. Där kan du även se på ett ungefär hur lång tid det tar att laga varje rätt. Du hittar snabblagade matkassar här!

Nästintill alla våra leverantörer erbjuder en barnkasse. Perfekt för dig med barn som är matkräsna och gillar enkla maträtter med smaker som dom känner igen.
Du hittar barn matkassar här!

Tyvärr är utbudet på veganska matkassar inte så stort, men företaget Simple Feast erbjuder en vegansk matkasse för dig som vegan!

Flexitarian- och vegetariska matkassar finns det gott om och förhoppningsvis erbjuder fler leverantörer hel-veganska matkassar inom snar framtid!

Det är absolut inget måste att prenumerera på en matkasse utan möjligheten finns hos ett flertal företag att bara beställa en. Du förlorar dock din prova-på-rabatt som ny kund om du inte prenumererar på en matkasse.
Så för att få ut maximal rabatt så rekommenderas du att prenumerera på matkassen. Men du kan närsomhelst kan gå in och avsluta din prenumeration!

Absolut finns det mellis/fruktkassar! Ett flertal av våra leverantörer levererar inte bara matkassar anpassade för middagar utan även för mellanmål. Perfekt att beställa hem så slipper du småhandla frukt och annat i affären till barnen som dom kan äta efter skolan.