FLEXITARISKA MATKASSAR

Ta steget till en grönare framtid och en mer miljömedveten syn på mat. Beställ en av våra flexitariska matkassar nedan!

Linas Matkasse Logo

FLEXITARIANKASSEN

PROVA-PÅ-PRIS FRÅN: 440 KR

ORD. PRIS 629 KR

Ecoviva logo

EKOLOGISKA
FLEXITARIANKASSE

FRÅN: 859 KR

 

Middagsfrid Logo

FLEXITARIANKASSE

PROVA-PÅ-PRIS FRÅN: 595 KR

ORD.PRIS 795 KR

Matkomfort Logo

STHLMSLÅDAN

FRÅN: 495 KR

 

Flexitariska matkassar

Är ni redo för att bli mer vegetariska i hushållet? Äta mer grönt och dra ner på köttet? Då är en flexitarisk matkasse perfekt för er! Som flexitarian tar ni ett steg mot ett mer hälsosammare, miljövänligare och en modernare matlagning. Recepten är fyllda med inspirerande rätter där ni får äta er mätta på mer grönt och mindre kött. Perfekt för er som sakta men säkert vill gå över till vegetarianer.

Näringsrik, nyttig och varierad kost där mer ekologiskt och närproducerade varor står i centrum. Vegetariskt varierat med animaliskt men med fokus på att dra ner konsumtionen för det röda köttet.

Vad är flexitarian?

Att vara flexitarian betyder att man mer eller mindre försöker äta mer vegetarisk mat men kan ibland ändå äta animaliska proteiner någon gång i veckan. Om du vill ta ett steg mot det vegetariska hållet rekommenderar vi en flexitarisk matkasse där en del av våra leverantörer helt avstår från att skicka med produkter av rött kött utan istället skickar med animaliska proteiner i form av fisk och fågel. 

Att äta mer vegetariskt bidrar inte bara till en positiv inverkan på miljön utan även din hälsa och ditt välmående.

Vad innehåller en flexitarisk matkasse?

En flexitarisk matkasse innehåller mer grönt och mindre kött helt enkelt. Den fokuserar på att dra ner köttkonsumtionen och inspirera fler till vegetarisk mat. Den innehåller inte bara vegetarisk utan du kan även få med produkter för recept med fågel, fisk och kött perfekt för att få hela familjen till en mer miljömedveten och hälsosam syn på mat.
Du hittar allt från nyare recept till de mer traditionella vardagsrecepten och du får garanterat en varierad, näringsrik och grönare kost.

Flexitariankasse för barn

Att hitta en flexitarian matkasse specialanpassad för barn blir svårt. Det finns inga specialkomponerade matkassar för detta önskemål men många flexitiariska matkassar går väldigt bra att laga och servera till barn. Dom är perfekta om man planerar att som familj på sikt gå över till vegetarisk kost. Tänk bara på att krydda för lite snällare smaklökar.

Matkasse utan fläsk

Äter du/ni inte fläsk? Har du svårt att hitta en matkasse som är utan fläsk och inte helvegetarisk? Du har hittat rätt nu!
En flexitarian matkasse är helt utan rött kött och fläsk. I dom hittar du varierande recept, allt från det vegetariska till fiskrätter och fågel. 
En matkasse utan fläsk helt enkelt! Jämför i listan för att hitta den bästa matkasse utan fläsk för er.